……..we zijn bijzonder verheugd u te kunnen melden dat hij volgend jaar wordt geprolongeerd, zodra de Oranjerie in mei open is! Dan gaan we de foto’s weer ophangen.
De 3 winnende foto’s zijn vanaf 1 december weer te zien in de Landgoed winkel.

NB.: We willen ieder die foto’s heeft ingestuurd hartelijk bedanken voor het enthousiasme om mee te doen. Als u wilt kunt u de niet geëxposeerde foto’s ophalen in de landgoedwinkel.
Foto’s maken daagt uit bewust te kijken naar wat er om je heen gebeurt. Dat is precies wat de Vrienden van Twickel willen bevorderen: open oog voor de cultuur en natuur- en landschapswaarden van het landgoed. In het jaar dat de Vereniging Vrienden van Twickel het 40-jarig bestaan viert, hebben we Twickel met een fotowedstrijd als een levend landgoed in de schijnwerpers gezet. We kozen voor het thema “Bedrijvigheid op Twickel” Dit thema is te verbinden met het scala aan agrarische en ambachtelijke bedrijven op het landgoed, met het werk dat nodig is voor het behoud en beheer van het landgoed, met recreatieve en toeristische activiteiten, etc. In totaal hebben we 105 foto’s mogen ontvangen.
De jury bestond uit: Bert Bertelink, vakfotograaf, Roderik zu Castell-Rüdenhausen, toekomstig bewoner van kasteel Twickel, Carlo ter Ellen, chef beeldredactie TC Tubantia en Lianne Niemeijer, directeur VVV Hof van Twente. De winnende foto’s en de 24 verrassendste inzendingen werden van 15 tot en met 29 september 2012 tentoongesteld in de Oranjerie in de kasteeltuinen.

De opening werd verricht door mevrouw Hester Maij, gedeputeerde Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur, op zaterdag 15 september 2012.

De eerste prijs werd gewonnen door Hans Spijkerman (Delden): Rietdekker op het dak van een Twickelboerderij
De tweede prijs was voor Hiska Bakker (Delden): Boerderij met kruiwagen. En de derde prijs werd gewonnen door Eduard Meester (Hengelo): Een wintertafereel.

De prijswinnaars worden hartelijk gefeliciteerd.

3e prijs

2e prijs

1e prijs