De Vrienden van Twickel sloten hun jubileumjaar 2022/2023 af op waardige wijze met een Muzikale Buitenmiddag op 25 juni 2023.

In het bijzondere decor van de Rentmeesterij was een VVT-Plein gecreëerd waar velen konden plaats nemen, in de schaduw van Twickel-eiken. Dankbaar maakten onze leden gebruik van de lange zittafels. Zij werden muzikaal onthaald met optredens van de Akoestische Sfeermakers, waarbij Sunny en Chris sfeervolle en authentieke muziek ten gehore brachten, omringd door nostalgische attributen uit het oprichtingsjaar 1972 van de VVT. Culinair was er ook het nodige te beleven. Bij de entree werd door bestuursleden Monique Haafkes en Jorieke Adolfsen zelf gebakken tulband geserveerd, naar een historisch recept uit het net verschenen receptenboek “Twickel kookt”. De welkomstbubbels waren eveneens van dichtbij: Wijngaard Hof van Twente. Ambachtelijk bier kwam van Hutten Kloas. De diverse wijnen werden geschonken door de lokale wijnboutique “Wijn van Nu” uit Bornerbroek. Hapjes waren er in overvloed: vanuit een foodtruck geserveerd door de vriendelijke bediening van BLOND uit Oldenzaal. De inmiddels bekende en gewaardeerde Twickelkaas ontbrak daarbij niet!

Het mooie weer deed de rest! Voor sommigen zelfs te warm. Het werd een waardige afsluiting van het jubileumjaar: zóveel leden bijeen in een zomerse, mediterrane sfeer, genietend van toepasselijke muziek en voorzien van lokale hapjes en drankjes. Onderwijl met elkaar pratend aan lange, gezellige tafels.

Niet in de laatste plaats is de VVT veel dank verschuldigd aan de leiding van Stichting Twickel, die als gasteer optrad en daarmee deze mooie middag mogelijk maakte. Binnenkort verschijnt er op onze website een foto-impressie van dit slot-evenement. Met dank aan de organisatoren binnen het bestuur Jorieke en Sander maar ook dank aan de vele anderen, binnen en buiten het bestuur, die behulpzaam waren om onze leden een onvergetelijke middag te bezorgen.