Op woensdagmiddag 16 november waren er 70 leden aanwezig bij eetcafé De Burgemeester voor de vertoning van de film “Barones 80 jaar”. Na een korte inleiding door Helmig Kleerebezem werd de film gestart. De filmbeelden zijn van de viering van de tachtigste verjaardag van Barones van Heeckeren van Wassenaer in 1959. Er onder is een korte toelichting gemonteerd van Aafke Brunt en er zijn fragmenten te horen uit twee radio-interviews met de barones in de jaren vijftig. Uiteraard zijn er ook veel felicitaties aan de barones te horen tijdens de ontvangsten van de vele groepen, die haar kwamen feliciteren.

Na afloop van de film volgde in de zaal een kort interview met Tineke van Sluis-Hobbes. Mevrouw van Sluis heeft in 1962 als 18-jarige leerling van de kweekschool vakantiewerk gedaan op kasteel Twickel en vertelde ons mooie anekdotes over haar werkzaamheden in die zomer en later, toen ze als oproepkracht nog wel eens bijsprong.

Na de pauze vertelde Helmig Kleerebezem aan de hand van een korte diapresentatie het verhaal van “De legende van de watertoren”.

Er was zoveel belangstelling voor deze middag, dat er zelfs een wachtlijst is ontstaan, omdat er maar 70 plaatsen waren. Lijkt het u leuk om deze film ook eens te zien, stuur dan een mail naar cie@vriendenvantwickel.nl. Mocht er voldoende belangstelling zijn, dan kan de AC eventueel nog een keer een filmmiddag met dit onderwerp organiseren. Staat u al op de wachtlijst? Dan heeft u voorrang en neemt de AC contact op met u, wanneer het zover is.