Onze wandeling voert gedeeltelijk over het Kerkveldervoetpad. Dit pad was een verbindingspad tussen Beckum en Delden. Over dit pad liep men vroeger naar de kerk in Delden. Onze route van 7 kilometer komt tevens over het Loninkvoetpad, de Torendijk en de Flierveldsweg. Onderweg ziet u diverse mooie Twickelboerderijen. De start van de route is bij ‘t Proggiehoes in Beckum. ‘t Proggiehoes was vroeger de oude school in het dorp. Het gebouw was eigendom van de kerk. Toen de schoolfunctie van het gebouw over ging naar een nieuw te bouwen school, werd door het kerkbestuur een nieuwe bestemming gegeven aan het gebouw: een sociaal en cultureel centrum voor de parochie. Later kwam het gebouw in eigendom van de Stichting ‘t Proggiehoes en heeft het een vergelijkbare functie. Het zijn vooral toneelvoorstellingen die de stichting van voldoenden middelen voorzien om het gebouw een toekomst te kunnen geven. In Beckum vindt u tevens enkele horeca-gelegenheden.

Download hieronder de routebeschrijving:

https://vriendenvantwickel.nl/wp-content/uploads/2022/07/Vrienden-van-Twickel-Kerkveldervoetpad.pdf