Nieuwjaarswens 2021

Het jaar 2020 was een vreemd VVT-jaar. In september waren we nog optimistisch en dachten we dat de pandemie aan het eind van het jaar wel over zou zijn. Helaas, we zitten er nog middenin.

De interessante voorjaarslezing met Onno de Bruijn lijkt al zo lang geleden, maar die ging gelukkig door. De natuurwerkochtend op 14 maart moesten we op het laatste moment afgelasten. De algemene ledenvergadering werd ook uitgesteld. Dat was jammer want er zouden 3 nieuwe bestuursleden benoemd worden; mevr. Emie Geers, mevr. Monique Poussé en de heer Piet Brummer. Ze draaiden al een tijdje goed mee. De VriendenDagen in april naar Schloss Nordkirchen en Schloss Lembeck werden gecanceld. Heel jammer, want er was door de Activiteitencommissie veel voorbereiding in gaan zitten. Het bezoek aan landgoed het Nijenhuis in Diepenheim in juni ging ook niet door. De Muzikale Zomerse Ontvangst eind juni in de Oranjerie met Jurriaan Poessé en Vocaal Ensemble Cordier viel in het water, maar dan figuurlijk.

De uitgestelde Algemene Ledenvergadering op 4 november kon in zeer afgeslankte vorm wel doorgaan, maar zonder de aangekondigde lezing van de heer Helmig Kleerebezem. Heel jammer. Gelukkig hebben we nu wel weer een volledig benoemd bestuur en kon onze penningmeester, de heer Wim Borghuis, aftreden. En natuurlijk ging de natuurwerkochtend in het najaar ook niet door. Daar hadden zich al een behoorlijk aantal mensen voor opgegeven. Ook het jaarlijkse bestuurlijk overleg met de Stichting Twickel kon niet doorgaan.

Het leek ons goed om nog eens terug te kijken, want aan het programma is heel veel werk voorafgegaan, en wat jammer dat we alles moesten afzeggen of opnieuw plannen. Door al deze problemen hebben we het, ondanks dat veel niet doorging, wel druk gehad.

Wat fijn dat het biodiversiteitsproject van Bloembeleving Twickel wel gerealiseerd is. Er viel dus toch nog wat te beleven op Twickel!!

Laten we hopen dat we dit jaar weer een gewoon gezellig programma kunnen bieden aan onze leden. Het is nu tijdens de lockdown moeilijk plannen, maar we zijn optimistisch dat we toch weer een aantal mooie dingen kunnen organiseren

Het bestuur wenst u een voorspoedig en gezond 2021 toe!