Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse najaarslezing op woensdag 07 november 2018 met als titel ‘Bedoeld voor de Eeuwigheid’.

Plaats: Café- Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden
Aanvang: 20.00 uur.

In deze lezing, zal mevrouw Edwina Brinckmann-Rouffaer ons aan de hand van haar projecten meenemen in de dagelijkse werkzaamheden als schilderijenrestaurator.

Vanaf 1991 onderhoudt Mevrouw Edwina Brinckmann- Rouffaer de schilderijen van kasteel Twickel. Elk jaar gaat een aantal schilderijen door haar handen. Door jaarlijks een aantal schilderijen ter hand te nemen is in de loop van zevenentwintig jaar het grootste deel van de schilderijencollectie van Kasteel Twickel in ordentelijke staat gebracht.

Het restaureren van een schilderij is een proces waarin veel wordt gepeinsd en gespeurd. Niet alleen ten aanzien van de uit te voeren handelingen, maar ook over de personen die zijn afgebeeld en over de schilder zelf. Gaandeweg komt er een verbinding tot stand, dichterbij kan een schilderijenrestaurator eigenlijk niet komen. Edwina noemt het “meervoudig gedenken” en het hoort bij haar vak. Van het gehele proces van behandeling wordt een verslag gemaakt, waarin alle gebruikte materialen staan vermeld. Dit moet toekomstig onderhoud aan de schilderijen door generaties restauratoren na haar, vereenvoudigen.

De lezing is voor u en uw eventuele introducé gratis toegankelijk. U hoeft zich hier niet voor op te geven.
Wij hopen weer op een grote opkomst.

Hartelijke groet,
Het bestuur en de activiteitencommissie