ActiviteitenJaarprogramma

Op donderdagmiddag 30 augustus worden er weer een tweetal bijzondere kasteel-rondleidingen georganiseerd.
Dit jaar zijn de thema’s:

  • Schilderijenrestauratie op Twickel:
    Mevrouw Edwina Brinckmann-Rouffaer is al lange tijd de vaste schilderijen-restaurator op het kasteel. Zij zal vertellen over haar werk op Twickel en u langs een aantal schilderijen leiden, waarbij ook een doek zal zijn dat ze op dat moment aan het restaureren is.
  • De techniek op Twickel:
    De heer Helmig Kleerebezem, geen onbekende voor u, zal met u een rondgang maken rond dit thema. Er wordt gekeken naar en gesproken over de bijzondere technische installaties in en om het kasteel: water, elektriciteit, verwarming en het stofzuigersysteem. De meest zichtbare installaties stammen uit het begin van de 20e eeuw.

Beide rondleidingen worden twee maal gehouden, om 13:30 en 15:00 uur en duren ruim een uur.
Kaartverkoop (€ 15,-) via de website van Twickel bij Kasteel-rondleidingen: Kaartverkoop Twickel
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf het uitkomen van tweede Twickelblad op 2 juni.
Er is beperkt plaats. De Vrienden van Twickel hebben voorrang.