22 Vrienden deden mee met de Natuurwerk-ochtend op 10 maart 2018

Op de eerste officiële lentedag in 2018 waren we in het bosgebied Altena en Asbroek bij Beckum om een heideveld  op te schonen van grove dennetjes en berkjes. De adellijke familie Van Beckum of Altena had vermoedelijk een huis aan de Hagmolenbeek. Tweeëntwintig Vrienden waren gekomen en gingen gewapend met takkenschaar en beugelzaag aan het werk.

We hadden veel geluk met het weer. De hele ochtend zon en een aangename temperatuur. De winterjassen gingen snel uit. Het weekend van 3 maart had het nota bene nog gevroren. Sommige natte gedeelten van het veld waren nog bevroren. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Op de foto’s hieronder is te zien dat het heideveld er aan het einde van de ochtend weer uitzag ‘als nieuw’. Geen boompje meer te zien. Dit dankzij de gezamenlijke inspanning van de Vrienden van Twickel. Het was nuttig en gezellig. En ook voor de inwendige mens werd door Veroni Meier en Emie Geers weer goed gezorgd. Op zaterdag 3 november gaan we weer verder op andere plek, maar misschien ook wel weer op het Altena.

Bepaalde delen van het Landgoed zijn erg kwetsbaar en vaak moeilijk toegankelijk voor machines die worden gebruikt voor beheerswerkzaamheden. Daarom moet in deze gebieden het beheer gedaan worden door handwerk en uw vereniging heeft de Stichting Twickel haar hulp daarbij aangeboden.

 

[layerslider id=”2″]