Dit jaar bezoeken wij landgoed Hackfort in Vorden, waar wij worden rondgeleid door boswachters van Natuurmonumenten, de eigenaar van het landgoed.
Vertrek met de bus van station Delden om 11.00 uur. We zijn ca. 18.00 uur weer in Delden.

Hackfort is een kleinschalig, oud agrarisch landschap rondom het gelijknamige kasteel, dat in een parkbos ligt met beek en moestuin, genaamd de Hof van Hackfort. De oude padenstructuur met kleurrijke tapijten van stinsen(of stinzen)planten is in oude luister hersteld. Er groeien weer ‘vergeten’ boeren bloemen, groenten en fruitbomen. Het kasteel wordt momenteel gerestaureerd en is nu niet toegankelijk voor bezichtiging.

Boskamers

Toen de woekerende braamstruiken werden weggehaald, kwam de structuur van de vroegere tuin bloot te liggen. Hier waren voorheen ‘boskamers’ waar de kasteelheren fazanten hielden voor de jacht. Onderling waren ze verbonden door lindelanen. Natuurmonumenten reconstrueert de oude tuin zo veel mogelijk.

Watermolen

De Watermolen is gerestaureerd en wordt weer gebruikt om graan te malen.

Nettelhorst

Op de terugweg naar Delden rijden we via een mooie route naar het landgoed Nettelhorst te Lochem.
Zie hiervoor ook het artikel in het winternummer 2017 van het Twickelblad, blz. 20.

 

U kunt uit 2 data kiezen: vrijdag 20 april of zaterdag 21 april. Graag uw voorkeuren in de gewenste volgorde op de machtiging aangeven. Mocht op een van dagen de bus niet volgeboekt zijn dan zijn wij genoodzaakt die dag te annuleren. Wij proberen u dan in overleg met u op de andere dag in te delen. De kosten zijn € 40,00 per persoon, incl. vervoer, rondleidingen, entree, koffie, thee en lunch. Consumpties tijdens de lunch zijn voor eigen rekening. Deelname is op eigen risico. U kunt zich opgeven door:

  1. het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier met machtiging. Deze kunt U hier graag printen en invullen. U machtigt hiermee de Vereniging Vrienden van Twickel éénmalig om de kosten van deze dag van uw rekening af te schrijven
  2. Het formulier vóór 31 maart 2018 te e-mailen of te sturen aan:

Mevrouw G. van der Linden
Bernhardstraat 33
7491 EA, Delden

Telefoon 06 81 600 101
Emailadres: gerdavdlindenpont@gmail.com

 

Plaatsing geschiedt in volgorde van binnenkomst van opgave. Na 31 maart ontvangt u nadere informatie. Ingeval van overtekening zal uiteraard geen gebruik worden gemaakt van uw machtiging.

Restitutie van gelden na opgave, wegens verhindering uwerzijds, kan na 31 maart, helaas niet meer worden verleend. We hopen velen van u op 20 of 21 april te mogen begroeten.