In de moestuin van Twickel wordt zaterdag 7 mei voor de derde keer een speciale Moederdag verkoop gehouden van bijzondere, eenjarige zomerbloeiers. De liefhebber kan er ook terecht voor groenteplanten, kruiden, kuipplanten en verzorgingstips.

Ieder jaar kweken de hoveniers en tuinvrijwilligers van Twickel een bijzondere collectie eenjarige zomerbloeiers, kuipplanten, kruiden en groenten gekweekt. Deze worden als vanouds verwerkt in de kasteeltuin en keuken, maar zijn ook te koop. Speciaal voor Moederdag is de moestuin ook open op zaterdag 7 mei en kan de liefhebber er terecht voor tips en aankoop van ongewone planten. Tuinbaas Hans Hondebrink: ‘Er worden ongewone planten aangeboden als siertabak Nicotiana ‘Lime Green’, slangekruid Echium plantagineum ‘Blue Bedder’, kattensnor Cleome hassleriana ‘White Queen’, heliotroop Heliotropium arborescens ‘Marine’ en leeuwenbek Antirhinum majus ‘Black Prince’. Behalve deze zomerbloeiers zijn kruiden, sla, tomaten, kool en andere groenteplanten te koop. En de hoveniers en tuinvrijwilligers van Twickel zijn aanwezig voor vragen en advies.’

De ommuurde moestuin van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 in Ambt Delden. De speciale Moederdag verkoop is zaterdag 7 mei van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.
Een bezoek is de moeite waard: leifruit bomen, gerestaureerde kassen, teelbedden met oude groenterassen, een pluktuin en bijenstal maken de moestuin tot een levend monument.
De reguliere openstelling van de Moestuin is op woensdag en vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.


IMG_20140510_110033