15 Vrienden van Twickel meldden zich op de zeer frisse zaterdagochtend 12 maart aan de Brandweg te Beckum. Het was een beetje moeilijk te vinden, maar na wat ronddwalen van sommige Vrienden waren we dan toch compleet.  Dit keer had  Twickel een gebied aan de zuidkant van Twickel  bij het Veldsnijdersven aangewezen voor het verwijderen van opschot van ongewenste boompjes. Onder leiding van de nieuwe bosploegmedewerker van Twickel, Marc ter Horst, gingen we aan het werk.  De groep heeft een tamelijk vaste kern en wist dus van wanten. Het Veldsnijdersven lag er in de zon bijzonder mooi bij. Het was prachtig om de watervogels op het ven in het vroege voorjaar bezig te zien op deze zonnige ochtend.
Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd met koffie, warme chocola en appelkruimel gebak, zoals altijd uitstekend verzorgd door Veroni Meijer.
Na een paar uurtjes was door de vele handen de klus geklaard en konden we met een tevreden gevoel huiswaarts gaan. Het was weer een bijzonder geslaagde natuurwerkochtend

NB. De een natuurwerkochtenen d worden georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Twickel. Bepaalde delen van het landgoed zijn erg kwetsbaar en vaak moeilijk toegankelijk voor machines die worden gebruikt voor beheerswerkzaamheden. Daarom moet in deze gebieden het beheer gedaan worden door handwerk en uw vereniging heeft de Stichting Twickel haar hulp daarbij aangeboden. Ook u kunt de natuur van het landgoed helpen door de handen uit de mouwen te steken en te assisteren bij deze beheerstaak.
Meedoen is gratis. De volgende werkochtend is op zaterdag 5 november 2016 van ca 9.00 – 13.00 uur.