Van de Stichting Twickel ontvingen wij het volgende bericht:
Op zondag 6 september 2015 speelt het befaamde Valerius Ensemble in het huispark van kasteel Twickel. Dit vindt evenals vorig jaar plaats in de bijzondere, passende ambiance van de Oranjerie. De uitvoerende musici zijn Carola Ligt fluit, Marie-Therèse Herrman viool, Eva Suslikova altviool, Judith Chapman cello en Robert Windak viool. Zij brengen deze middag een mooi programma met toegankelijke klassieke muziek. Uitgevoerd wordt:
muziek van W.A. Mozart Divertimento in F KV 138, A. Ginastera Impresiones de la Puna, P.Tchaikovsky Andante Cantabile in D Op.11, W.A. Mozart Fluitconcert in D KV 285 en E. Schulhoff Fünf Stúcke für Streichkwartett.

Het Valerius Ensemble is een professioneel kamermuziekensemble van internationaal niveau, opgericht in 1988 door de huidige artistieke leiders, André Kerver en René Geesing. Het ensemble verzorgt op eigentijdse wijze hoogwaardige concerten met klassieke kamermuziek uit de periode 1750 tot heden.

Op zondag 6 september biedt Twickel een podium aan het Valerius Ensemble en zijn liefhebbers van muziek en tuinen van harte welkom. Aanvang van het concert Klassiek in de Oranjerie is 15.30 uur. De entree bedraagt EUR 15,- p.p. inclusief de toegang tot park en tuinen. Het park en de tuinen zijn reeds om 10.00 uur in de ochtend open. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.twickel.nl of aan de kassa van de Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum, Twickelerlaan 7, Ambt Delden.

Tip: voor een video-impressie van het concert in 2014 Valerius speelt op Twickel, zie www.twickel.nl