Op zaterdag 11 juli zijn er Landelijke Open Imkerijdagen, waarop imkers hun bijenstal openstellen voor het publiek. Ook Twickel doet weer mee. De imker vertelt over het bijenhouden, het nut van de bijen voor de natuur, en wat er allemaal bij komt kijken als je bijen houdt.

In de Moestuin van Twickel worden de bijen gehouden in een bijenstal met 16 kasten. Bijen spelen een belangrijke rol in de natuur en in de landbouw. Veel planten zijn voor hun bestuiving sterk afhankelijk van deze nijvere beestjes. Ze vliegen constant heen en weer en werken hard. In een kolonie van honingbijen legt de koningin alleen maar eieren en de werksters bouwen aan het nest en verzamelen zo veel mogelijk nectar en stuifmeel voor het nageslacht. Dat doen ze in een straal van 1,5 km rondom de Moestuin van Twickel.

De Moestuin aan de Twickelerlaan 11 is op zaterdag 11 juli 2015 geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben gratis toegang en kunnen zien hoe de imkers van Twickel te werk gaan.  Informatie:  www.twickel.nl

(Bron: Stichting Twickel)

???????????????????????????????