Wij nodigen u uit deel te nemen aan deze zeer interessante fietstocht en wel op: zaterdag 22 augustus of zondag 23 augustus 2015

Baron van Heeckeren van Wassenaer, heer van Twickel, liet in 1886 boringen verrichten naar drinkwater. Men vond weliswaar water maar helaas was het zouthoudend dus niet geschikt voor consumptie. Deze ontdekking heeft er uiteindelijk toe geleid dat in 1918 in Boekelo een zoutfabriek werd gesticht, die later naar Hengelo werd  verplaatst.  Onder leiding van de heer Helmig Kleerebezem maken we een fietstocht van ca. 30 km. langs markante punten in relatie tot de zoutwinning. Halverwege krijgt u in één van de oude boortorens een consumptie met wat lekkers aangeboden. NB. de heer Kleerebezem heeft tientallen jaren bij de KNZ gewerkt en weet alles over het Zout in onze bodem.

We verzamelen bij de Landgoedwinkel van Twickel aan de Twickelerlaan om 13.30 uur waar de heer Kleerebezem u zal vertellen over de ontdekking van de zoutlagen in de Twentse bodem. Na een korte inleiding vertrekken we en begint de fietstocht. U komt op plekjes waar u normaal nooit zou komen.

Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum van 25 personen per dag. Uw aanmelding wordt op volgorde van binnenkomst van uw machtiging geregistreerd.

U kunt zich opgeven voor deelname aan deze fietstocht door: het printen, invullen en ondertekenen van het machtigingsformulier waarin u de penningmeester van de Vereniging Vrienden van Twickel machtigt om eenmalig € 5,– p.p. van uw rekening af te schrijven.
Het machtigingsformulier kunt u downloaden door te klicken op de volgende link:
  machtiging fietstocht 2015
Gelieve het ingevulde formulier vóór 10 augustus 2015 op te sturen naar:
Mevrouw G. van der Linden
Bernhardstraat 33
7491 EA Delden.
Telefoonnummer 074 376 3716
Emailadres: gerdavdlindenpont@gmail.com

U ontvangt t.z.t een bevestiging van uw aanmelding. Na plaatsing en bevestiging is restitutie wegens verhindering uwerzijds helaas niet mogelijk. Heeft u vragen dan kunt u bellen of mailen naar bovenstaand telefoonnummer/emailadres.

fietstocht 2014 vrienden van twickel langs de molens