Dit jaar reed de OAD bus met de Vrienden op 11,12, 17 en 18 april naar Kasteel Anholt in Duitsland. Er was een zeer interessante rondleiding door het prachtige kasteel Anholt. Het kasteel bezit een schilderijenverzameling dat een van Duitslands kostbaarste kunstcollecties in privébezit is. Het bezit zelfs een echte vroege Rembrand. Sinds 1641 is het kasteel in bezit van de vorsten van Salm. De huidige bewoner van het kasteel is Fürst Carl Philipp zu Salm und zu Salm-Salm. Hij is de 14e vorst van Salm en het tegenwoordige hoofd van het vorstenhuis, dat tot een van de oudste van de Duitse hoge adel behoort. De eerste melding van Anholt dateert uit het jaar 1169 echter pas rond 1700 kreeg kasteel Anholt zijn huidige aanzien. In de 18e en 19e eeuw werden de tuinen en parken aangelegd. De tuinen werden na de lunch bezocht. De dagen waren weer bijzonder geslaagd. Het was een mooi en interessant programma. Op alle 4 de dagen was iedereen zeer te spreken over de warme lunch en de catering in het algemeen. Ook het mooie weer werkte mee. op de terugweg werd een prachtige DVD getoond over de geschiedenis van het slot en zijn bewoners.