Ons magazine, uitgegeven door de Vereniging Vrienden van Twickel en de Stichting Twickel, heeft een kleine restyling ondergaan. “Het is niet zo dat het blad gedateerd was maar eens in de zoveel jaren is het goed om te kijken of de vormgeving nog voldoet. “We gaan daar trouwens terughoudend mee om. De laatste grote verandering dateert al weer van zeven jaar geleden“, zegt hoofdredacteur Martin Steenbeeke. In overleg met Morskieft Ontwerpers is er gekozen voor een opmaak waarbij er meer ruimte kan worden gemaakt voor afbeeldingen. Zo staat in het komende zomernummer een opvallend schilderij van een deelnemer aan de tentoonstelling “Met andere ogen” paginagroot afgedrukt. De keuze voor een wittere papiersoort maakt ook dat het blad een frissere, meer eigentijdse uitstraling heeft gekregen.

Inhoudelijk zijn de veranderingen beperkt gebleven. Zoals de lezers gewend zijn, bevat het Twickelblad een mix van verhalen die te maken hebben met het kasteel Twickel, de rijke historie, de natuur, landbouw, publieksactiviteiten en andere informatie. Nieuw is de rubriek “Rondom” waarbij actuele wetenswaardigheden over zaken op en rond Twickel bondig worden verzameld. Met “Kiek ons eens” is een rubriek in het leven geroepen waarbij een mooie, opvallende foto van een lezer van het Twickelblad wordt afgedrukt.

Het Twickelblad wordt toegezonden aan de leden van de VVT en is te koop in de Readshop aan de Langestraat en de Landgoedwinkel aan de Twickelerlaan. (mei 2014)

Vrienden van Twickel Twickel;blad nieuw 2014

De nieuwe cover van het Twickelblad