Met een opkomst van 18 personen kijken we terug op een zeer geslaagde werkochtend  in de  appel- en perenboomgaard op erve Klein Avest,  de mooie Twickelboerderij  van Jan Herbrink aan het  Oelerschoolpad 2, te Hengelo.  Onder het genot van een kopje koffie en lekkere broodjes kregen we van Jan uitleg over de werkzaamheden. Twee mannen  gingen met hamer en zaag in de weer om een onderkomen te maken voor de schapen. De rest ging aan de slag met snoeischaar en zaag in de boomgaard op aanwijzingen van Jan.
We werden deskundig geïnstrueerd door Jos Huis in het Veld, een oud hovenier met als specialiteit oude fruitbomen. De ideale periode om te snoeien was eigenlijk vier weken eerder, maar Jan had speciaal gewacht op de Vrienden van Twickel om op 22 maart, niet geheel toevallig ook de vrijwilligers dag van NLdoet 2014, te komen snoeien. Veel handen maken licht werk.  Jan Herbrink was  ons zeer erkentelijk voor het mooie werk en het goede resultaat. Het snoeihout werd  per tractor met kiepkar afgevoerd naar de plek waar het paasvuur in Oele gaat plaatsvinden.

De appel- en perenbomen werden door Jan speciaal uit Normandië geïmporteerd en zijn vanwege het ras alleen geschikt om cider te producen. Van de rijke oogst produceert hij jaarlijks een paar duizend flessen heerlijke Zie D’r, die ook in de landgoed winkel te koop is.
In november is er weer een natuurwerkochtend. Zie het programma elders op deze website

NB. Klick op een fotootje om de hele diashow te bekijken!