De vriendendagen op 11/12 april en 9/10 mei waren zeer succesvol. Ruim 200 vrienden hebben verspreid over 4 dagen deelgenomen. De rondleidingen waren zeer interessant en iedereen was enthousiast. Last but not least, de lunch in Kleef was heerlijk. We hebben vele enthousiaste reacties ontvangen.
Hieronder een foto-impressie van zaterdag 12 april. Klik op één van de foto’s voor een vergroote weergave

Dit jaar gaat de reis naar Kleef en Hoog Elten in Duitsland. In Kleef worden we rondgeleid door de tuin van Johan Maurits van Nassau–Siegen (1604-1679). Dit park is aangelegd op de Springenberg. Johan Maurits heeft samen met zijn vriend Jacob van Campen (de architect van het Paleis op de Dam) de tuin in de jaren 1653-1660 aangelegd. Zowel Johan Maurits als Jacob van Campen hebben reizen naar Italië gemaakt en daar de renaissancetuinen gezien met hun kenmerkende symmetrie, halfronde afsluitingen en zichtassen (vista’s). Een vista moet altijd een ver buiten de tuin gelegen virtueel eindpunt hebben. Dat doet de tuin veel groter lijken dan hij is. Dat eindpunt voor de vista van Kleef is de toren van de stiftskerk van Hoog Elten aan de overkant van de Rijn, die we na de lunch in Kleef gaan bezichtigen. De stiftskerk St.Vitus is een romaanse kerk die oorspronkelijk bij een Stift voor hoog-adellijke dames behoorde. De abdissen waren vaak gravinnen. De bouwgeschiedenis van de kerk begint rond het jaar 1100.  We besluiten de dag met koffie/thee in Hoog Elten om daarna de terugreis te aanvaarden. Kortom weer een mooi programma en naar wij hopen voor u een gezellige dag.

Vertrek: Per bus van station Delden om 8.30 uur. Plm 10.00 uur zijn we in Beek waar bij uitspanning ’t Peeske de koffie/thee voor ons klaar staat.

Opgave: We hebben vier mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, n.l. vr/za. 11 of 12 april en vr/za. 9 of 10 mei 2014. Graag uw voorkeuren in volgorde op het inschrijfformulier aangeven.
De kosten voor deze dag bedragen € 45,00 per persoon, inclusief vervoer, rondleidingen, entree, koffie, thee en lunch. Consumpties tijdens de lunch zijn voor eigen rekening. Wij adviseren u zorg te dragen voor goed schoeisel. Deelname is op eigen risico.

NB. Wegens groot enthousiasme is voor alle dagen het maximaal aantal deelnemers bereikt. U kunt zich natuurlijk blijven opgeven maar dan komt u op een wachtlijst en zullen we u berichten als er een plaatsje vrijkomt bij annulering van een reeds ingeschreven deelnemer.