Er is in het bestuur een vacature voor een nieuw bestuurslid. Naast het bestuur  kent de vereniging ook een activiteitencommissie, die zich bezighoudt met het organiseren van lezingen, excursies en allerlei andere activiteiten voor onze leden. Ook in de activiteitencommissie zijn er binnenkort vacatures.
We  willen de jeugd meer betrekken bij onze activiteiten. Dit is een nieuwe uitdaging voor het bestuur en de activiteitencommissie. Een goed voorbeeld  was de fotowedstrijd, voor jong en oud, ter gelegenheid van ons 40 jarig jubileum dat we in september hebben gevierd met een fototentoonstelling in de Oranjerie.  Vanwege ons voornemen ons meer te richten op de jeugd streven we naar een stukje verjonging in het bestuur en de activiteitencommissie.
Bent U  de  enthousiaste,  initiatiefrijke kandidaat met affiniteit voor het landgoed Twickel en die vernieuwend bezig wil bezig zijn voor onze vereniging? Lees dan de profielschetsen hieronder.


Als u na het lezen hiervan belangstelling heeft voor één van deze functies, neem dan contact op met de voorzitter van de Vrienden van Twickel, de Gillis de Bruijn (tel. 074 3762613) of de secretaris Lucie Musterd (074 2503695) of stuur een reactie naar secretaris@vriendenvantwickel.nl of Postbus 107, 7490 AC Delden.

Voor het bestuur
zijn we op zoek naar een enthousiaste vrouw of man die

  • ervaring heeft in bestuurlijk werk in een vereniging (b.v. sport/cultuur/maatschappij) en  bij voorkeur binnen een straal van ca 30 km van Twickel, Delden woont.
  • beleidsmatig kan denken en -bezig wil zijn,
  •  8-16 uur per maand beschikbaar heeft, (inclusief ca 6-8 keer per jaar ’s avonds vergaderen) en het niet bezwaarlijk vindt dat er een enkele keer ook op zaterdag of zondag een beroep op zijn/haar tijd gedaan wordt,
  • de  VvT in het openbaar kan en wil representeren,
  • kan samenwerken binnen een team.

Voor Leden van de activiteitencommissie zoeken we naar enthousiaste mensen die

  • mee willen doen met het organiseren en begeleiden van de verenigingsactiviteiten,
  • bij voorkeur binnen een straal van ca 30 km van Twickel, Delden wonen,
  • vernieuwend willen bezig zijn door o.a. ook activiteiten voor de jeugd te organiseren,
  • inzetbaar zijn bij activiteiten en het niet bezwaarlijk vinden een enkele keer ook op zaterdag of zondag actief te zijn voor de vereniging,
  • het leuk vinden in een teamverband te werken.

 

De volgende PROCEDURE zal worden toegepast:

1. Een delegatie uit het dagelijks bestuur (voorzitter en secretaris of penningmeester) zal een oriënterend gesprek hebben met degenen, die zich kandidaat willen stellen voor het bestuurslidmaatschap.

Afhankelijk van haar bevindingen zal in een bestuursvergadering worden besloten om, na kennismaking met het hele bestuur, het kandidaat-bestuurslid aan de eerstvolgende ALV in voor te dragen.

2. Voor leden van de activiteitencommissie wordt met een gemengde delegatie (bv voorzitter bestuur en iemand van de activiteitencommissie, die voorlopig deel blijft uitmaken van de commissie) een oriënterend gesprek gevoerd met geïnteresseerden.

Op basis van de bevindingen zal het bestuur de activiteitencommissie vragen om met geïnteresseerden, die de steun krijgen van de delegatie die het gesprek heeft gevoerd, wederzijds oriënterend kennis te maken.

Mochten er redelijke argumenten zijn de kandidaat af te wijzen dan is de mening van leden van de activiteitencommissie die blijven doorslaggevend.