Dit jaar viert de Vereniging Vrienden van Twickel haar 40e verjaardag. Veertig jaar zijn we als vereniging actief, dragen we Twickel een warm hart toe en hechten we belang aan het behoud van de natuur- en cultuurhistorische waarden van het landgoed. Het bestuur van de Vereniging Vrienden van Twickel vierde dat samen met de leden en vele officieel genodigden op zaterdag 15 september 2012 met een feestelijke bijeenkomst in de Oranjerie aan de Twickelerlaan.

Tijdens deze bijeenkomst bood het bestuur van onze vereniging de Stichting Twickel in de persoon van de heer Maurits van den Wall Bake, voorzitter van het college van regenten, een film op DVD aan, met als thema heden, verleden en toekomst van het landgoed, getiteld Verhaal van de Twickelaer “een tijdsbeeld”. De film werd in opdracht van de Vereniging Vrienden van Twickel gemaakt ter gelegenheid van haar 40 jarig bestaan door Ingrid Kleinsman, een opkomende talentvolle cineast in Twente.

In de toespraken werd van verschillende kanten benadrukt dat de Stichting en de Vrienden identieke doelen nastreven en dat we naast onze gebruikelijke activiteiten ons ook gaan richten op de bewustwording van de jeugd bij de instandhouding van de schoonheid en de waarden van Twickel. Een hele uitdaging voor het bestuur van onze vereniging.

Tevens werd de uitslag van de jubileumfotowedstrijd bekend gemaakt. Mevrouw Hester Maij, gedeputeerde landelijk gebied en culturele infrastructuur van de provincie Overijssel,  verzorgde de prijsuitreiking (zie bericht elders op de website) en opende de tentoonstelling met de beste 24 foto’s .

De bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door het trio NedSym Lite dat een miniconcert gaf op Viool, Bas en Gitaar