Na drie jaar geen Vriendendagen was het op 14 en 15 april eindelijk weer mogelijk om met elkaar een leuke dag te beleven.

Beide tochten voerden naar Dieren, waar de Vrienden op Domein Hof te Dieren ontvangen werden met koffie en appeltaart. De groep werd in tweeën gesplitst: één groep wandelde met Wilke Schoemaker, beheerder Buitengewesten Stichting Twickel, die daar woont en werkt, naar het huispark van de voormalige Hof te Dieren. De andere groep kreeg een “Pure Proeverij” van wijnen van Domein Hof te Dieren door showman Youp (Cretier).

Na de door Riet Cretier en Ineke zeer goed verzorgde broodlunch wisselden de groepen om voor de tweede ronde.

Na een afsluitende kop koffie/thee/glas wijn vertrok de bus weer naar Delden, wel wat zwaarder dan op de heenreis door alle aangekochte flessen wijn.

Zo vatte een van de deelnemers het de volgende dag in zijn bedankmailtje samen:

Wat een bijzondere plek in het landschap. De historie met zijn ommuring. Het verhaal bij de wijngaard plus proeven, de heerlijke lunch en de heel bijzondere wandeling door het al lang bestaande park.
Vogels alom in dit jaargetijde, de kievitsbloem, de dassenburcht, de voor 28000 euro verkochte eik. Het zal me bijblijven.

Overigens is Domein Hof te Dieren open voor bezoekers: www.domeinhoftedieren.nl

(verslag Emie Geers)

Voor meer foto’s zie ons foto-album