Van Twickel ontvingen wij het volgende bericht: ‘Buitengewone’ Moestuindag op Twickel. De poort van de moestuin van kasteel Twickel gaat om 11 uur open voor publiek, want dan begint de Moestuindag. Dit ‘buitengewone’ en bij velen geliefde evenement wordt verzorgd door de hoveniers en vrijwilligers van Twickel, samen met pachters, leveranciers en allerlei groene verenigingen. Dit jaar zijn de Vrienden van Twickel ook aanwezig met een stand!
moestuindag 2014 TwickelVoor jong en oud is er deze dag in de gebruikstuin van het kasteel van alles te zien, te proeven, en te leren. De hoveniers vertellen over leifruit, ‘vergeten’ gewassen en groenten onder bleekpotten. Er zijn citrusplanten, Kaapse gewassen en kuipplanten te bewonderen. Met bloemen uit de pluktuin maken de tuinvrijwilligers voor u boeketten in uw favoriete kleuren. Specialisten geven informatie over bijzondere bollen, zaden en planten. U kunt appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en Twickel-pachters bieden u lekkernijen als cider, koeienkaas en Twents landvlees. U kunt aanschuiven bij ‘Met Twickel aan tafel’ en proeven van gerechten uit dit kookboekje van Twickel. Speciaal voor de kleintjes komt de heks aangevlogen en brouwt zij heksensoep. En in de bijenstal informeert de imker u over het  houden van bijen en het maken van honing. Tot 17 uur is iedereen van harte welkom in de ommuurde moestuin aan de Twickelerlaan 11.

Moestuindag 2015, zondag 20 september, 11-17 uur, entree gratis, parkeren 2 euro. Moestuin Twickel, Twickelerlaan 11, Ambt Delden. Info: www.twickel.nl

Tip: combineer uw bezoek met het Cultureel Straatfestival Delden