De Vereniging Vrienden van Twickel nodigt u uit voor de jaarlijkse Vriendendag 2015. Dit jaar gaat de reis naar Kasteel Anholt in Duitsland. De bus vertrekt van station Delden om 8.30 uur en rond 10.00 uur staat de koffie voor ons klaar. Om 11.00 uur worden we voor een rondleiding door het prachtige kasteel Anholt verwacht. Het kasteel bezit een schilderijenverzameling dat een van Duitslands kostbaarste kunstcollecties in privébezit is. Sinds 1641 is het kasteel in bezit van de vorsten van Salm. De huidige bewoner van het kasteel
is Fürst Carl Philipp zu Salm und zu Salm-Salm. Hij is de 14e vorst van Salm en het tegenwoordige hoofd van het vorstenhuis, dat tot een van de oudste van de Duitse hoge adel behoort. De eerste melding van Anholt dateert uit het jaar 1169 echter pas rond 1700 kreeg kasteel Anholt zijn huidige aanzien. In de 18e en 19e eeuw werden de tuinen en parken aangelegd. Deze tuinen bezoeken we na de lunch. Na de rondleiding in het kasteel vertrekken we per bus naar de lunchlocatie. De dag besluiten we met koffie/thee om daarna de terugreis te aanvaarden. Kortom weer een mooi programma en naar wij hopen voor u een gezellige en interessante dag.
We hebben vier mogelijkheden waaruit u kunt kiezen n.l. vr/za.10-11 april en vr/za. 17–18 april 2015. Graag uw voorkeuren in volgorde op de bijgevoegde machtiging aangeven.

De kosten voor deze dag bedragen € 49,00 per persoon, inclusief vervoer, rondleidingen, entree, koffie, thee en lunch. Consumpties tijdens de lunch zijn voor eigen rekening. Deelname is op eigen risico. Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen en rollators. Er zijn geen alternatieven voor de trappen.

Leden met introducé kunnen zich opgeven voor deelname aan deze dag door:

  1. Het  downloaden, invullen en ondertekenen van de MACHTIGING deelname Vriendendag 2015 waarop een eerste, tweede, derde en vierde voorkeursdatum kan worden aangegeven
  2. U machtigt hiermee de Vereniging Vrienden van Twickel om de kosten van deze dag van uw rekening af te schrijven;*
  3. Dit sturen, vóór 17 maart 2015, aan:

Mevrouw G. van der Linden, Bernhardstraat 33, 7491 EA, Delden, Telefoon 074 376 3716

Plaatsing geschiedt in volgorde van binnenkomst van uw machtiging. Na 17 maart ontvangt u nadere informatie. Ingeval van overtekening zal uiteraard geen gebruik worden gemaakt van uw machtiging. Restitutie van gelden na opgave, wegens verhindering uwerzijds, kan na 17 maart, niet meer worden verleend. We hopen velen van u op 10/11 april en 17/18 april te kunnen begroeten.

Bestuur en Activiteitencommissie van de Vereniging Vrienden van Twickel.